Hidrokolloid Yara Örtüleri Yapışkan Kenarlı
G-1308 | HİDROKOLLOİD YARA ÖRTÜLERİ YAPIŞKAN KENARLI 10*10cm |
G-1315 | HİDROKOLLOİD YARA ÖRTÜLERİ YAPIŞKAN KENARLI 15*15cm |
G-1318 | HİDROKOLLOİD YARA ÖRTÜLERİ YAPIŞKAN KENARLI 20*20cm |
G-1316 | HİDROKOLLOİD YARA ÖRTÜLERİ YAPIŞKAN KENARLI 15*18cm |
Sınırlandırılmış Hidrokolloit Bandajın Ürün Tanıtımı Boş tutucu hidrokolloit bandajlar, ultra ince hidrokolloit bandajlardan farklı olarak, ortada kalın ve bandaj ürünlerinin etrafında ince olup, genellikle boş tutucu kenarının kalınlığı 0,3 mm’dir. Sıvı emme kapasitesi: 2.83g/g/24s/37°C, 3.23g/g/72s/37°C (sadece referans içindir).
Kenar baskısı özel bir kalıptan yapılmıştır, orta kısım daha kalındır, daha fazla yara eksudatını emebilir ve kenar ince olduğu için yapışkanlığı artırarak deforme olmasını önler. Düz yara bandajı ile karşılaştırıldığında, yara eksudatını emme ve yara iyileşmesine daha fazla odaklanmış olup, aynı zamanda ilgili eklem katlanmalarında ultra ince hidrokolloit yara bandajına göre yapışma yeteneği açısından üstündür.
*Prototip hizmeti: hidrokolloit bandajın hızlı prototipini sağlamakta olup, ücretsizdir. *Tasarım hizmetleri: hidrokolloit bandajın özelliklerine göre, müşteri pazar gereksinimleriyle birleştirerek, özelleştirilmiş ambalaj tasarımı sunmaktadır.
*Pazar hizmeti: Longterm Medical, hidrokolloit bandaj için müşterilerin pazar uygulama gereksinimlerine dayanarak, yara bandajı konusundaki zengin klinik deneyiminden yararlanarak ortak pazarlama planları oluşturur.
*Araştırma ve geliştirme hizmetleri: hidrokolloit bandajın su emme, başlangıç viskozitesi, viskozite ve diğer özellikleri tatmin edici değilse, ortak geliştirme yapılabilir; performans veya malzeme açısından olsun, şirketin kendi laboratuvarı ve teknik ekibi sizinle birlikte çalışacaktır.
Hidrokolloid, yaralar için su geçirmez bir pansuman türüdür. Çeşitli düşük ila orta dereceli eksudatif yaralar için kullanılır.
– Basınç yaralarının önlenmesi ve evre I – II basınç yaralarının tedavisi.
– Küçük yüzeysel yanıklar. – Ameliyat sonrası yaralar. – Cilt verici alanındaki yaralar. – Granülasyon doku büyüme ve epitelizasyon aşamasındaki kronik yaralar.
– Venöz ülserler, flebit, lenfanjit vb.
– Plastik cerrahi sonrası kalan yaralar. – Kullanım öncesinde yarayı iyice temizleyin ve yara çevresini kurulayın.
– Yara kenarından yaklaşık 2 cm daha geniş bir hidrokolloid pansuman seçilmelidir, böylece cilde yeterli yapışma sağlanır.
– Eğer yara derinliği 5 mm’yi aşıyorsa, hidrokolloid pansuman uygulanmadan önce boşluğu doldurmak için uygun bir pansuman seçilmelidir.
– Bu ürün, ağır eksudatlı yaralar için uygun değildir. – Pansumanın emme ve şişme sonrası şişkin ve beyazımsı görünmesi normaldir. Emme doygunluğuna ulaştığında pansumanın değiştirilmesi önerilir.
– Hidrokolloid pansumanların başlangıç aşamasında, bazen yaranın daha büyük hale geldiği gözlemlenebilir; bu, pansumanın temizlenmesinden kaynaklanan normal bir durumdur.
– Hidrokolloid moleküllerinin ve eksudatın birleşmesiyle bir jel oluşur. Bazen bu, irinli bir akıntı gibi görünebilir ve bu nedenle yara enfeksiyonu ile karıştırılabilir. Jel normal saline ile şiştikten sonra sorun ortadan kalkacaktır.
– Hidrokolloid pansuman kullanımı bazen belirli bir koku üretebilir, bu koku normal saline ile yarayı yıkadıktan sonra kaybolur. – Pansuman etrafında sızıntı varsa, pansuman hemen değiştirilmelidir.